Aivoriihi Tavoitteena oppia ja laajentaa näkökulmaa

Piraattipuolueen ehdokkaaksi 304 Hämeenlinnassa

Olen ehdolla kaupunginvaltuustoon numerolla 304 Hämeenlinnassa. Piraattipuolueen liberalistisen linjan mukaisesti painotan voimakkaasti avointa ja pragmaattista sekä puolueettomaan ja tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa. Koulutukseltani olen fysiikan, matematiikan ja tietotekniikan opettaja. Viime aikoina olen pääasiassa tehnyt keikkatöitä opetuksen ja pc-korjausten sekä Linuxin edistämisen saralla. Opiskelen myös sivutoimisesti suomen kieltä Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Vaaliteemojani

  • Home- ja sisäilmaongelmiin asiallinen ja jämäkkä tarttuminen
  • Vapaaehtoiskeskus Pysäkin toiminnan turvaaminen ja monipuolistaminen
  • Syrjäytymisen ja sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisy 
  • Joustavampi palvelutuotanto
  • Lähikoulujen säilyttäminen 

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki voi säästää kaupungin varoja yllättävän paljon, sillä aina kun vanhus pystyy asumaan kotona (monesti myös vapaaehtoisten avustamana) vaikkapa puoli vuotta tai vuoden pidempään, kallista laitoshoitoa tarvitaan vähemmän.

Laadukas ja saavutettava varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus vanhempien työtilanteesta riippumatta. Muutenkaan sivistystä, koulutusta tai sosiaalipalveluita ei pidä heikentää. Monena vuosikymmenenä on havaittu, että myöhemmät kustannukset tulevat huomattavasti suuremmiksi kuin aikaisemmat säästöt. Kaikenlaisten ongelmien ennaltaehkäisy on kustannustehokkain politiikka. Islannista on saatu oiva esimerkki syrjäytymisenkin ehkäisemiseksi mm. liikuntamahdollisuuksien lisäämisellä. 

Kaikenlaisia pieniä byrokraattisia ongelmia tuppaa olemaan, esimerkiksi vanhainkotien ruokaloiden uusi käytäntö, että ateriat on tilattava etukäteen. Vierailijoiden on siten vaikea enää lounastaa näissä paikoissa, ja ruuan tilanneiltakin usein loppuu ruoka kesken. 

Julkisella puolella on tunnettu ongelma, että hyviä käytäntöjä keksitään mutta sitten lopetetaan esimerkiksi hankerahoituksen koukeroiden takia. TE-toimistojen ja sosiaalityön asiakkailta pitäisi enemmän kysyä yhteistoiminnallisesti, mitä he tarvitsevat ja haluavat. Työllisyyden edistämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä pitäisi käyttää hyväksi havaittuja keinoja eikä lopettaa niitä heti alkuunsa vaikka ne ovatkin hieman kalliimpia. (Työn Paikka -hanke ja aikuissosiaalityön toimintaryhmät vuonna 2015 olivat suosittuja, mutta 2016 toimintaympäristö ja sisältö muutettiin tylsemmiksi ja asiakasmäärä väheni merkittävästi) http://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/277039-keppi-ja-gappi 

Kirjoitan näistä teemoista tarkemmin myöhemmissä kirjoituksissa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka

Piraattipuolueen kuntavaaliohjelma: https://piraattipuolue.fi/politiikka/vaaliohjelmat/

Muut Hämeen piraattiehdokkaat (Hämeenlinnassa yhteensä kolme; Riihimäellä ja Tammelassa yksi):
https://piraattipuolue.fi/yhdistykset/hameen-piraa...

Toimituksen poiminnat